lauantai 3. joulukuuta 2016

Vegaaninen nyhtökaurawokki tuoreista kasviksista

Sain viime viikonloppuna käsiini vihdoinkin paketillisen paljon kehuttua nyhtökauraa ja tietenkin minunkin piti päästä kokkaamaan tästä jotain hyvää!  Päädyin valitsemaan nyhtökauran limen ja inkiväärin makuisena ja päätin heti paketillisen löytäessäni tehdä siitä nuudeliwokkia tuoreista kasviksista. Vaikkei lopputulos uudesta kulhostakaan huolimatta ollut kovinkaan esteettinen, niin maku on kieltämättä sitäkin parempi!



Jos kaipaat grammalleen ja millilitralleen tarkkoja reseptejä, niin sitten kannattanee lopettaa lukeminen tähän ja siirtyä selailemaan vaikka Chocochiliä tai Kamomillan konditoriaa sillä itse en osaa ruokaa laittaessani seurata tarkkoja reseptejä vaan heittelen kaapeista löytyviä aineksia ja mausteita aivan senhetkisen fiiliksen mukaan ja toivon, että lopputuloksesta kehkeytyy jotain hyvää. Yleensä onneksi näin tapahtuukin.







Tätä ohjetta voi varioida aivan kaappien sisällön ja omien makumieltymystensä mukaiseksi, ensikerralla meinasin lisätä joukkoon vielä kesäkurpitsaa. Kyseisen wokin tekeminen onnistuu kyllä aivan keneltä tahansa, mutta aivan nopea tämä ruoka ei ole. Ainakin itse sain tuhottua aivan liikaa aikaa pelkästään kasvisten pilkkomiseen.




VEGAANINEN NYHTÖKAURAWOKKI TUOREISTA KASVIKSISTA

noin kaksi annosta

2 herkkusientä
2 sipulia
isohko porkkana
paprika
riisinuudeleita (+kuumaa vettä ja kasvisliemikuutio)
limeinkivääri-nyhtökauraa
mausteita (itse käytin ainakin suolaa, pippuria, korianteria, savupaprikaa, chiliä sekä soijakastiketta)
öljyä paistamiseen
päälle sweetchili-kastiketta


1. Pilko ensiksi kaikki kasvikset. Herkkusienet kannattaa jättää melko isohkoiksi paloiksi, porkkana pilkkoa isohkoiksi tulitikkumaisiksi paloiksi ja sipuli ja paprika viipaloida isoiksi siivuiksi.

2. Laita tässä välissä riisinuudelit kuumaan veteen kasvisliemikuution kanssa. Lisäksi voit lorauttaa pienen lorauksen soijakastiketta veden joukkoon. Laitoin itse nuudeleita kaksi "lohkoa". miksi niitä oikein kutsutaan??

3. Paista porkkana, sipuli ja paprika kuumalla pannulla öljyssä niin, että ne pehmenevät hieman, mutta ovat edelleen napakoita. Lisää loppuvaiheessa perään myös herkkusienet, puolikas paketti nyhtökauraa ja pehmeiksi lionneet riisinuudelit, paista jokunen minuutti ja mausta. Wokkisi on valmista!

4. Suosittelen lisäämään annoksen päälle sweetchili-kastiketta!

*Jos jaksat hieman panostaa, niin kannattaa paistaa aivan aluksi nyhtökauraa keijussa tai öljyssä niin, että maku ja koostumus muuttuvat entistäkin paremmiksi, mutta toisaalta itse en tätä tehnyt ja silti oli hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti